Κατηγορίες
Uncategorized

Καρναβαλέ κι Αποκριά

Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τις Απόκριες

Είναι γεγονός πως την περίοδος της Αποκριάς ή την λατρεύεις ή την μισείς. Εγώ ανήκω ξεκάθαρα στην πρώτη ομάδα. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι τα γενέθλια μου έπεφταν πάντα μέσα στις Απόκριες, και η μαμά μου διοργάνωνε τα πιο θρυλικά αποκριάτικα πάρτυ γενεθλίων Πειραιώς και περιχώρων.

Κάθε χρόνο 30-40 παιδάκια φορούσαν τις στολές τους και ανάμεσα σε κονφετί και σερπαντίνες μου τραγουδούσαν “Να ζήσεις Ευτυχία και χρόνια πολλά”. Στο παιδικό μυαλό μου λοιπόν οι Απόκριες μου άνηκαν. Ήταν η εποχή μου, το μεγάλο γεγονός της χρονιάς!

Μεγαλώνοντας, η αγάπη αυτή όχι μόνο δεν έφυγε αλλά ενισχύθηκε κιόλας. Υπήρξα – και στην καρδιά μου θα είμαι πάντα-περήφανη καρναβαλίστρια της Πάτρας ( σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Μητσάκο, την Φωφώ και την Μίνα για αυτά τα 10 χρόνια καρναβαλιού).

Είναι λογικό λοιπόν να θέλω να περάσω την αγάπη μου για τις απόκριες και στους γιους μου. Φέτος (ή μάλλον και φέτος) δυστυχώς ο covid δεν μας επιτρέπει να καρναβαλιστούμε ως είθισται. Αποφασίσαμε λοιπόν, αντί να καταθέσουμε τα όπλα, να βάλουμε τις στολές μας και να στολίσουμε το σπίτι μας αποκριάτικα. Βάλαμε αποκριάτικη μουσική,γεμίσαμε με σερπαντίνες τα φωτιστικά, τους πίνακες ζωγραφικής και κολλήσαμε στους τοίχους μάσκες και καραμούζες. Χορέψαμε, γελάσαμε, φτιάξαμε μάσκες μόνοι μας και στο τέλος της ημέρας ξαπλώσαμε στα κρεβάτια μας ευτυχισμένοι. Γιατί, κατά την γνώμη μου Απόκριες σημαίνει να γελάς, να χορεύεις, να τραγουδάς και να είσαι ανέμελος σαν μικρό παιδί.

Για φέτος λοιπόν, αφου δεν μπορούμε να πάμε εμείς στο καρναβάλι, ας φέρουμε το καρναβάλι στο σαλόνι μας.

Υ.Γ υπόσχεση στον εαυτό μου : Του χρόνου μαζί με τα πιτσιρίκια θα λάβουμε μέρος στο καρναβάλι της Πάτρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *