Κατηγορίες
Uncategorized

Τηλεργασία με παιδιά

Αυτή την εβδομάδα εργάζομαι από το σπίτι. Κι ενώ αρκετοί πιστεύουν πως η δουλειά από το σπίτι συνεπάγεται ξεκούραση, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οκ, το να μπορείς να μένεις με τις πυτζάμες ή με την φόρμα και να μην τρέχεις το πρωί σαν την τρελή για να ετοιμαστείς εσύ και τα παιδιά, είναι ένα πλεονέκτημα. Αλλά το να δουλεύεις από το σπίτι, να έχεις τον νου σου στην τηλεκπαίδευση και να έχεις και τον μικρό να γυρίζει γύρω γύρω, δεν το λες ιδανικό.

Αυτό το να είσαι παντού ταυτόχρονα είναι πολύ απαιτητικό. Και ναι, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες είμαστε multi task άνθρωποι αλλά υπάρχει και όριο στο τι μπορεί να αντέξει κάποιος. Όταν εργάζεσαι από το σπίτι είσαι εργαζόμενη, μαμά και νοικοκυρά ταυτόχρονα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο λοιπόν το να φτάσεις στα όρια σου.

Κάτι που με έχει βοηθήσει, και ίσως να βοηθήσει και σάς, είναι το να κρατάω την ίδια ρουτίνα καθημερινότητας είτε είμαι σπίτι είτε όχι

  • Ξυπνάω την ίδια ώρα
  • Βγάζω πυτζάμες οπωσδήποτε
  • Μαγειρεύω και κάνω τις δουλειές του σπιτιού το απόγευμα
  • Αν τα παιδιά κοιμηθούν παραπάνω από το συνηθισμένο, εκμεταλλεύομαι την ησυχία για να συγκεντρωθώ και να προχωρήσω την δουλειά μου.
  • Αν μπορώ, κάνω σημαντικά τηλεφωνήματα και emails σε στιγμές ηρεμίας

Και κυρίως, θυμάμαι ότι αυτή την περίοδο μπορούν κάποια πράγματα να μην είναι τέλεια κι ότι πρέπει να βρίσκω στιγμές αποφόρτισης και χαλάρωσης μέσα στην ημέρα (ακόμα και 10 λεπτά αρκούν).

Καλή δύναμη υπερ ηρωίδες, να θυμάστε ότι δεν είστε μόνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *