Κατηγορίες
Uncategorized

Μήπως κάθε επίσκεψη σας στην παραλία μαζί με τα παιδιά είναι και μια μικρή μετακόμιση;

Μήπως ξεκινάτε να ετοιμάζεστε μια ώρα πριν και καταλήγετε με δύο τσάντες έκαστος και τα κουβαδάκια περασμένα στον λαιμό;

Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε ότι το να πηγαίνεις για μπάνιο μαζί με παιδιά ισοδυναμεί με πολλάααα μπαγκάζια. Πετσέτες, ταπεράκια, κουβαδάκια, παιχνίδια. Ένας μικρός χαμός. Κι όταν όλα αυτά πρέπει να φορτωθούν στο αυτοκίνητο για τις διακοπές, μαζί με τις υπόλοιπες αποσκευές, ξεκινάει ο πονοκέφαλος για τους γονείς.

Ύστερα από χρόνια αντίστοιχων μετακινήσεων, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά τρικ που με βοήθησαν να μειώσω τις τσάντες για την παραλία στο ελάχιστο δυνατό

  1. Όσα μα όσα παιχνίδια κι αν πάρετε μαζί σας, τα καμάρια σας πάντα θα ζητήσουν αυτό που ξεχάσατε και φυσικά θα τρέξουν να πάρουν αυτό που δεν τους ανήκει. Οπότε είτε πάρετε ένα, είτε 100 κουβαδάκια θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Πάρτε λοιπόν ένα κουβά για κάθε παιδάκι σας και ένα ακόμα παιχνίδι (καράβι, κούκλα, φορτηγό κοκ). Κατ’ επέκταση μια τσάντα μεσαίου μεγέθους είναι αρκετή για τα παιχνίδια τους
  2. Μην μεταφέρετε όλη την κουζίνα σας στην παραλία. Δεν χρειάζεται να πάρετε 10 διαφορετικά φρούτα και 5 φαγητά. Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα μείνετε στην παραλία και αναλόγως πάρτε φρούτα ή σνακ για τον χρόνο αυτό. Βρείτε ένα αντίστοιχο ισοθερμικό πακέτο (δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ολόκληρο ψυγείο αν δεν είναι απαραίτητο), βάλτε μέσα μερικά φρούτα ή μερικά τοστ, πάρτε θερμός με κρύο νερό και είστε έτοιμοι.
  3. Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα μπορείτε να τους δώσετε την δική τους τσάντα που θα περιέχει το σνακ, το νερό τους καθώς και μια αλλαξιά. Το καθένα μπορεί να κρατάει και την πετσέτα του στα χέρια. Διαφορετικά πάρτε μια τσάντα για όλες τις πετσέτες και μέσα τοποθετήστε και τυχόν ρούχα ή δεύτερα μαγιό.

Μην ξεχνάτε ποτέ ένα μικρό νεσεσέρ με είδη πρώτης ανάγκης όπως αιμοστατικό, γάζες, κρέμα για τσιμπήματα, οινόπνευμα και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια (μην τυχόν και «συναντήσετε» κανένα αχινό. Κι εδώ, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε και να έχετε μαζί σας ολόκληρο φαρμακείο (εκτός κι αν η παραλία που θα επιλέξετε είναι απόμερη και μακριά από τον «πολιτισμό»)

Επίσης δοκιμάστε να πάρετε μαζί σας ένα βιβλίο παιδικό και προτιμήστε να ασχοληθούν με αυτό για λίγο στην σκιά αντί για το κινητό.

Να περνάτε τέλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *