Κατηγορίες
Uncategorized

Πώς να ενσωματώσετε με επιτυχία τον θηλασμό στην επαγγελματική σας ζωή

Η επιστροφή στην εργασία, είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια μακροπρόθεσμη σχέση θηλασμού μεταξύ μιας νέας μαμάς και του μωρού της. Οι περισσότερες νέες μητέρες που θέλουν να θηλάσουν στοχεύουν να το κάνουν για όσο περισσότερο μπορούν. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά θηλασμό για το πρώτο έτος της ζωής του μωρού σας. Έτσι, αν θέλετε να διατηρήσετε το θηλασμό, αφού επιστρέψετε στην εργασία, θα πρέπει να καταφέρετε να ενσωματώσετε την άντληση γάλακτος μέσα στην εργάσιμη ημέρα σας.

Επιλέξτε τη σωστή αντλία θηλασμού

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια αντλία μητρικού γάλακτος που λειτουργεί για εσάς.

Πριν αγοράσετε μια αντλία προσδιορίστε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να λειτουργεί: Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι να το κάνετε: χειροκίνητα (με το χέρι), με μπαταρία και ηλεκτρική. Μια χειροκίνητη αντλία προφανώς απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά σας από τις άλλες δύο επιλογές. Αποφασίστε αν θέλετε μια αντλία που λειτουργεί και στα δύο στήθη την ίδια στιγμή ή ένα στήθος τη φορά. Ο πιο ισχυρός τύπος είναι μια αντλία νοσοκομείου που μπορεί να αποστραγγίσει τα στήθη σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Κάντε ένα απόθεμα  μητρικού γάλακτος

Ξεκινήστε την άντληση το συντομότερο δυνατό

Πολλές μητέρες βρίσκουν ότι είναι έτοιμες να αρχίσουν να αντλούν σε περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αποστειρώστε τα χέρια σας, και όταν είστε έτοιμη, ξεκινήστε την άντληση. Τοποθετήστε το γάλα σας μέσα σε ειδικά αποστειρωμένα σακουλάκια που θα αγοράσετε από το φαρμακείο. Έξω από το κάθε σακουλάκι γράψτε την ημερομηνία άντλησης και τα ml

Όταν αποθηκεύετε σακουλάκια στον καταψύκτη σας, τα τοποθετείτε επίπεδα. Έτσι και στοιβάζονται ευκολότερα και αποψύχονται ευκολότερα.

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε πόσο γάλα καταναλώνει το μωρό μέσα στο ωράριο που θα είστε στην εργασίας σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να μετρήσετε πόσο γάλα θα χρειαστεί να καλύψετε για μια εργάσιμη ημέρα.

Θηλασμός κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας  (αν είναι δυνατόν)

Ο θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να παράγετε γάλα. Εάν μπορείτε να διαπραγματευτείτε ευέλικτες ώρες εργασίας ή να εργαστείτε από το σπίτι για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, κάντε το. Ο συχνότερος θηλασμός εξασφαλίζει ότι η παράγωγή σας δεν θα μειωθεί.

Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε να θηλάζετε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο όταν θα είστε σπίτι.

Μην κρίνετε τον εαυτό σας

Το πιο απογοητευτικό πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε στην προσπάθειά σας να επεκτείνετε το θηλασμό είναι να αποκτήσετε εμμονή για την παροχή γάλακτος σας. Να θυμάστε ότι έχετε δώσει και συνεχίζετε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό καθημερινά για να θηλάζετε το μωρό σας. Δεν έχει νόημα λοιπόν να νιώσετε ενοχές αν η παραγωγή σας μειωθεί ή αν χρειαστεί να δώσετε συμπλήρωμα με φόρμουλα. Οποιαδήποτε ποσότητα μητρικού γάλακτος άλλωστε είναι καλύτερη από τίποτα .

Στο τέλος τέλος , η αξία σας ως μητέρα δεν καθορίζεται από το πόσο, από το αν και για πόσο θα θηλάσετε το παιδί σας.

Καλή σας επιτυχία και να θυμάστε ότι είστε η καλύτερη μανούλα που θα μπορούσε να έχει το παιδί σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *