Κατηγορίες
Uncategorized

Επιστροφή στο σχολείο

Επιστροφή στο σχολείο και ύστερα από πολύ καιρό, θα χρειαστεί να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας. Ξεκινάει πάλι το πρωινό ξύπνημα και ι ετοιμασίες για το σχολείο. Με λίγα λόγια ξεκινά το πρωινό τρέξιμο, για όλες τις μανούλες.

Αν είστε κι εσείς εκτός ρυθμού ύστερα από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης – όπως κι εγώ – σας γράφω μερικά κολπάκια για να κάνετε την πρωινή σας ρουτίνα πιο γρήγορη και κυρίως πιο ήρεμη

  1. Ετοιμάστε τα ρούχα από το βράδυ

Και τα δικά σας και των παιδιών. Δείξτε τους τι θα φορέσουν την επόμενη ημέρα έτσι ώστε να αποφύγετε την πρωινή γκρίνια γιατί δεν θέλουν αυτή την μπλούζα ή εκείνα τα παπούτσια. Αν θέλετε μπορείτε να τους αναθέσετε να επιλέγουν εκείνα από την προηγούμενη ημέρα τι ρούχα θα φορέσουν στο σχολείο. Και ναι μπορεί να καταλήξουν με πράσινο παντελόνι και κόκκινη μπλούζα αλλά θα έχουν αναλάβει μια υποχρέωση κι εσείς θα έχετε μια έγνοια λιγότερη.

  • Φτιάξτε την τσάντα από την προηγούμενη ημέρα

Βιβλία, τετράδια, αντισηπτικά, μάσκες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να έχουν στην τσάντα τους, μπορείτε να τα έχετε έτοιμα αποβραδίς. Επίσης μπορείτε να αναθέσετε στα καμάρια σας να φτιάχνουν την τσάντα μόνα τους (εσείς απλά τσεκάρετε). Μην παραλείψετε να ετοιμάσετε και την δική σας τσάντα, γιατί το τελευταίο που θέλετε είναι να ψάχνετε τα κλειδιά σας πρωί πρωί

  • Ετοιμάστε το κολατσιό αποβραδίς

Είτε στέλνετε φαγητό στο σχολείο είτε δίνετε κολατσιό στο παιδί σας, φτιάξτε το από το βράδυ, συσκευάστε το και βάλτε το στο ψυγείο. Πείτε τους εκ των προτέρων τι φαγητό θα έχουν μαζί τους για να γλυτώσετε την ενδεχόμενη αντίδραση « εγω δεν πρόκειται να φάω αρακά» στις 8.00 το πρωί!

Βάλτε ένα πρόγραμμα και θα κερδίσετε αυτά τα 15 λεπτά παραπάνω ύπνου που τόσο λαχταράτε.

Καλή σχολική χρονιά 😊

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *