Κατηγορίες
Uncategorized

Για κάθε γυναίκα που προσπαθεί

Μετράς μία, μία τις ημέρες. 28,29,30. Κάνεις το τέστ Ξανά. Αναρωτιέσαι πόσα τέστ έχεις κάνει μέχρι τώρα και ελπίζεις αυτή να είναι η τελευταία φορά. Σφίγγεται το στομάχι σου μέχρι να περάσουν τα λεπτά. Χίλιες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου. Κι αν είναι αρνητικό ξανά: Κι αν το μωρό δεν τα καταφέρει πάλι; Μαλώνεις τον εαυτό σου που σκέφτεται αρνητικά αλλά δεν μπορεί να φύγει η αγωνία. Παίρνεις βαθιές ανάσες και κοιτάς το αποτέλεσμα.

Για άλλες γυναίκες αυτή η στιγμή ισοδυναμεί με πανηγυρισμούς. Τούρτες, εορτασμοί, ανακοινώσεις σε συγγενείς και φίλους « Συγχαρητήρια,  με το καλό, με έναν πόνο». Εσύ όμως σιωπάς. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί. Φοβάσαι και ανησυχείς. Δεν ανακοινώνεις τίποτα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις, αν θα συμβεί το αναπάντεχο, είναι να δίνεις κι εξηγήσεις. Δεν χρειάζεσαι  άλλα βλέμματα παρηγοριάς, Δεν χρειάζεσαι να ακούσεις  «έχεις καιρό μπροστά σου. Την επόμενη φορά θα πάνε όλα καλά».

Βλέπεις φίλες, συγγενείς, συναδέλφους να κυοφορούν και αναρωτιέσαι « Γιατί αυτή κι όχι εγώ;» Νιώθεις άσχημα για την σκέψη σου και ξέρεις ότι δεν είσαι κακός άνθρωπος, είσαι απλά μια γυναίκα που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Κι αυτό σε πονά. Και σιωπάς. Τι να πεις και σε ποιόν. Ποιος να μπορέσει να μπει στην θέση σου, να νιώσει τα δάκρυα σου, τις κραυγές  που ουρλιάζουν στο μυαλό σου όσο εσύ χαμογελάς και διαβεβαιώνεις  τους πάντες «Καλά είμαι, θα το ξεπεράσω».

Κι όταν μένεις μόνη, κλαις., Όχι γιατί είσαι αδύναμη, αλλά  γιατί είσαι δυνατή.. Γιατί όλοι σου λένε να είσαι δυνατή, γιατί είσαι η πιο δυνατή, γιατί κουράστηκες να είσαι δυνατή.

Αν έχεις κοντά σου μια γυναίκα που προσπαθεί μην της ζητάς να είναι δυνατή, μην της λες να μην στεναχωριέται, Δως της μόνο αγάπη και προσευχήσου για αυτήν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *