Κατηγορίες
Uncategorized

Μήπως κάθε επίσκεψη σας στην παραλία μαζί με τα παιδιά είναι και μια μικρή μετακόμιση;

Μήπως ξεκινάτε να ετοιμάζεστε μια ώρα πριν και καταλήγετε με δύο τσάντες έκαστος και τα κουβαδάκια περασμένα στον λαιμό;

Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε ότι το να πηγαίνεις για μπάνιο μαζί με παιδιά ισοδυναμεί με πολλάααα μπαγκάζια. Πετσέτες, ταπεράκια, κουβαδάκια, παιχνίδια. Ένας μικρός χαμός. Κι όταν όλα αυτά πρέπει να φορτωθούν στο αυτοκίνητο για τις διακοπές, μαζί με τις υπόλοιπες αποσκευές, ξεκινάει ο πονοκέφαλος για τους γονείς.

Ύστερα από χρόνια αντίστοιχων μετακινήσεων, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά τρικ που με βοήθησαν να μειώσω τις τσάντες για την παραλία στο ελάχιστο δυνατό

  1. Όσα μα όσα παιχνίδια κι αν πάρετε μαζί σας, τα καμάρια σας πάντα θα ζητήσουν αυτό που ξεχάσατε και φυσικά θα τρέξουν να πάρουν αυτό που δεν τους ανήκει. Οπότε είτε πάρετε ένα, είτε 100 κουβαδάκια θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Πάρτε λοιπόν ένα κουβά για κάθε παιδάκι σας και ένα ακόμα παιχνίδι (καράβι, κούκλα, φορτηγό κοκ). Κατ’ επέκταση μια τσάντα μεσαίου μεγέθους είναι αρκετή για τα παιχνίδια τους
  2. Μην μεταφέρετε όλη την κουζίνα σας στην παραλία. Δεν χρειάζεται να πάρετε 10 διαφορετικά φρούτα και 5 φαγητά. Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα μείνετε στην παραλία και αναλόγως πάρτε φρούτα ή σνακ για τον χρόνο αυτό. Βρείτε ένα αντίστοιχο ισοθερμικό πακέτο (δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ολόκληρο ψυγείο αν δεν είναι απαραίτητο), βάλτε μέσα μερικά φρούτα ή μερικά τοστ, πάρτε θερμός με κρύο νερό και είστε έτοιμοι.
  3. Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα μπορείτε να τους δώσετε την δική τους τσάντα που θα περιέχει το σνακ, το νερό τους καθώς και μια αλλαξιά. Το καθένα μπορεί να κρατάει και την πετσέτα του στα χέρια. Διαφορετικά πάρτε μια τσάντα για όλες τις πετσέτες και μέσα τοποθετήστε και τυχόν ρούχα ή δεύτερα μαγιό.

Μην ξεχνάτε ποτέ ένα μικρό νεσεσέρ με είδη πρώτης ανάγκης όπως αιμοστατικό, γάζες, κρέμα για τσιμπήματα, οινόπνευμα και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια (μην τυχόν και «συναντήσετε» κανένα αχινό. Κι εδώ, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε και να έχετε μαζί σας ολόκληρο φαρμακείο (εκτός κι αν η παραλία που θα επιλέξετε είναι απόμερη και μακριά από τον «πολιτισμό»)

Επίσης δοκιμάστε να πάρετε μαζί σας ένα βιβλίο παιδικό και προτιμήστε να ασχοληθούν με αυτό για λίγο στην σκιά αντί για το κινητό.

Να περνάτε τέλεια!

Κατηγορίες
Uncategorized

5 κορυφαίες συμβουλές για διακοπές κάμπινγκ με παιδιά

Μήπως οι οικογενειακές σας διακοπές κάμπινγκ σας γεμίζουν φόβο? Ανησυχείτε αν θα κοιμηθεί κανείς, αν θα έχει πολύ ζεστη ή πολύ κρύο για τα παιδιά κτλ; Εάν ναι, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις 5 κορυφαίες συμβουλές για διακοπές σε κάμπινγκ με παιδιά

Κατ ‘αρχάς, κάνατε καλά που επιλέξατε διακοπές σε κάμπινγκ. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να το θεωρήσουν ριψοκίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα έχετε μια μπροστά σας μια πραγματική περιπέτεια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Το κάμπινγκ είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος για να κάνετε διακοπές, να πάρετε άφθονο χρόνο στην φύση, να διασκεδάσετε και να δείτε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να κάνετε το ταξίδι σας πιο ευχάριστο

1. Ελέγξτε ότι το κάμπινγκ διαθέτει εγκαταστάσεις για παιδιά

Εάν πηγαίνετε κάμπινγκ με παιδιά, πριν καταλήξετε στην επιλογή του campingπ βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν κατάλληλες δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, όπως παιδική χαρά, πισίνες και παιδικά κλαμπ; Αυτά τα πράγματα θα κάνουν το ταξίδι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά σας και την δική σας ζωή σας πολύ πιο εύκολη

Πηγαίνετε σ βόλτες και ημερήσιες εκδρομές, αλλά φροντίστε να αφήνετε στα παιδιά αρκετό χρόνο να κάνουν πράγματα που αγαπούν και όλοι θα είναι ευτυχείς.

Τα παιδικά κλαμπ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπορείτε να βγείτε το βράδυ και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Από την εμπειρία μου, τα παιδιά αγαπούν αυτά τα κλάμπ και ίσως να καταφέρετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ενώ εκείνα απασχολούνται και παίζουν υπό την εποπτεία των ανθρώπων του κάμπινγκ

2. Άφιξη στο φως της ημέρας

όταν κάνετε κάμπινγκ με παιδιά, βεβαιωθείτε ότι φτάνετε μέρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να οργανώσετε κατασκήνωση στο σκοτάδι, να μην γνωρίζετε πού βρίσκονται τα παιδιά και να μην μπορείτε να βρείτε τίποτα.

Να έχετε ένα σχέδιο για την εγκατάσταση σας. Ισως ένας από εσάς θα μπορούσε να πάρει τα παιδιά για μια εξερεύνηση του καμπινγκ , ενώ ο άλλος στήνει την σκηνή ή αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, θέστε καθήκοντα για να βοηθήσουν έτσι ώστε να έχουν τη δική τους δουλειά να ολοκληρώσουν .

3. Να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα παιδιά ανά πάσα στιγμή

Το κάμπινγκ με τα παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο γιατί πρέπει να έχετε μάτια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Τα παιδιά είναι «ελεύθερα» ανά πάσα στιγμή και εάν έχετε ένα μικρό παιδί, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί.

Κάτι που πάντα έβρισκα χρήσιμο είναι να πάρω μικρά φραχτάκια και να σχηματίσω έναν «κήπο» γύρο από την σκηνή. Μέσα στον χώρο αυτό μπορείτε να βάλετε μερικά από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σας. Αυτό τους επιτρέπει να κινούνται ελεύθερα χωρίς να ανησυχείτε αν θα φύγουν μακριά από την περίμετρο επιτήρησής σας. Ζητήστε τους , όποτε θέλουν να βγούν εκτός της περιοχής που θα ονομάσετε «κήπος», να ζητούν να συνοδεύονται από έναν ενήλικα

4. Πάρτε μαζί σας όσο περισσότερους ενήλικες μπορείτε

Όσο περισσότεροι ενήλικες στο ταξίδι σας τόσο καλύτερα! Το κάμπινγκ με τα παιδιά πρέπει να είναι διασκεδαστικό για όλους, και για αυτά και για εσάς, όσο περισσότερα χέρια και μάτια λοιπόν υπάρχουν τόσο περισσότερο θα μπορείτε να χαλαρώσετε.

Εάν έχετε φίλους με μικρά παιδιά που ταιριάζουν με τα δικά σας, προσκαλέστε τους στο ταξίδι σας. Και τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν και θα έχετε περισσότερους ενήλικες για να προσέχουν τα παιδιά.

5. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ταξίδι σας

Όταν κάνετε κάμπινγκ με παιδιά, μην κάνετε το πρόγραμμά σας πολύ βαρύ. Απλώς σχεδιάστε μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες και ακολουθήστε την ροή. Δεν έχει σημασία αν είστε εκτός από το σύνηθες προγράμμά σας, αν τα παιδιά θα κοιμηθούν αργότερα από το συνηθισμένο ή αν θα φάνε ένα παγωτό. Είστε σε διακοπές, οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το